11 Temmuz 2011 Pazartesi

Kızılderililer / Bir Tuhaf Tatil II

Kucaklaşmanın Kitabı'nı okumadım, içime çektim. Kafamda onlarca soru işareti bırakıp, kalbime Galeano için aşkla filizlenen bir tohum atarak bitti kitap. Daha fazla yazmayı düşünmüyordum. Ama işte.. beenmaya.. Bekliyormuş. Bekletmek olmaz! Buyur oku bakalım, bu senin için..



"Ruth Benedict'in anlattığına göre Vancouver Adası'ndaki Kızılderililer prenslerinin büyüklüğünü değerlendirmek amacıyla yarışmalar düzenlerlermiş. Rakipler yarışmaya, sahip oldukları her şeyi ortadan kaldırarak katılırlarmış. Kanolarını, balık yağlarını, somon yumurtalarını ateşe atar, pelerinleriyle kap kacaklarını yüksek bir tepeden denize fırlatırlarmış.

Her şeyi en önce elden çıkaran kazanırmış."

2 yorum:

Avram dedi ki...

Galeano'nun "Aynalar" isimli kitabı var. İNsanlığın ve Dünyanın tarihini yeniden, efsaneler, anlatılar ile yazdığı. 'Beyaz Adam'ın elinden kalemi alıp, kırmızı-siyah-sarı-eflatun-mor artık bildiğimiz ve bilmediğimiz tüm renklerdeki insanlara verdiği bir kitap.. Yumuşacık bir tarih. bu tür anlatıların dol-dolu olduğu bir kitap.

beenmaya dedi ki...

eskiden öyleymiş demek; ne kadar kendinsen, ne kadar yalın ve ilk halin gibiysen o kadar büyük ve güçlüymüşsün. ve bir o kadar değerli...

p.s: bu elbette yetmedi. yetmez. söyletme işte. beklemeye devam...

Related Posts with Thumbnails