9 Kasım 2010 Salı

Keşke Yalnız Bunun İçin Sevseydim Seni Almodovar!

Patt Diphusa sıradan bir kadın değil ey okur! Patty, belki bir kadın bile değil, belki bir erkek, belki yasak yollardan geçmeye and içmiş bir ergen, belki cinsiyetsiz, belki aşık. Kesin olan bir şey var ama, Patty, Almodovar’ın ellerinden süzülmüş, “can” bulmuş bir roman kahramanı. Tıpkı Almodovar filmlerindeki gibi, çok gerçek. Geceleri dışarı çıkmayı, yalan söylemeyi, sevişmeyi ve kahveyi seviyor, tahammül edemediği şey ise, “insanların ilahi olduklarını kanıtlama isteği.”

Patidifusa İspanyolca şaşıp kalmak anlamında, Patty Diphusa ise, her şeye şaşıp kalmaya pek bi meyilli. Kendini tanımak için kitabın son kısmına Almodovar’la bir söyleşi bile eklemiş. Niçin Almodovar’ın yansıması olduğunu, nelerden hoşlandığını, içindeki bu sonsuz şefkatin kaynağını, uykusuzluğunun nedenini soruyor. Kahve eşliğinde “çok hoş” bir sohbet geçiyor aralarında.

Patty yalnızlıklıktan ve kendinden kaçar, üstelik bunu iyi bir mizah ve sağduyu dozuyla yapar.” diyor Almodovar.

Ve ben de Almodovar’a diyorum ki; Senin en büyük mucizen, çirkinliği aşka, güzelliği nefrete ve ihanete, şefkati kıskançlığa, karanlığı ışıltıya çevirmen! Onca filmden sonra bir neden daha var şimdi gözler önünde, adını bağıra bağıra gezmem için!

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails