19 Ağustos 2010 Perşembe

cronenberg'in son bombası: şark vaatleri


öncelikle ismine bayıldığım (şark vaatleri, ölürüm!) sonrasında izleyip kendine bayıldığım şiddet dozajı oldukça yüksek, dövmelerin kol, göğüs, bacak gezdiği londra'da geçen bir mafya filmi. sıradan bir mafya değil ama rus mafyası.

naomi watts londra'da bir hastanede ebedir. bir gün 16 yaşında bir kadın çocuğunu doğururken ellerinde ölür ve zavallı kızcağızdan geriye rusça yazılmış bir günlük kalır. naomi'de bu günlüğün peşine düşer. böylece mafyanın içine balıklama dalar.

evet, olmasaydı iyiymiş dediğimiz sahneler, cronenberg'e yakıştıramadığımız detaylar var. türk karakterlerin duygularını yanlış sözcüklerle ifade etmesi, (misal, berber azim'in sakin yerine sürekli durgun demesi) filmin sonuna yaklaştığımızda esaskız ve esasoğlanın mutlu bir olayın ardından patdanak öpüşmesi gibi.

bunların dışında viggo mortensen'in muhteşem aksanı, hali, tavrı, insanı ürküten donukluğu, naomi watts'ın gösterişten uzak oyunculuğu, vincent cassel'in o acınası, işe yaramaz hali cidden harikaydı. izlenesi, öpülesi, baş üstüne koyulası bir film.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails