21 Aralık 2010 Salı

Copy Conferme: Kopyası Kadar Orjinal Bir Film




Orta yaşlarında iki insan düşün sevgili okur! Kıyafetleriyle birlikte kendileri de eskimiş iki insan. Kadının adı Elle olsun. Aslen bir Fransız ama İtalya’da, şaraplarıyla meşhur Toscana’da yaşamayı / yaşlanmayı tercih etmiş. Antikacı ve kendisi de “gerçek” bi antika olsun. Biraz tuhaf, biraz geveze, sanat aşığı, makyajsız, savruk ve çok tatlı!

Birazcık daha zorla o zorlanmayı hiç mi hiç sevmeyen aklını. Bir adam düşün şimdi.. Yazar, sanat tarihine meraklı, selvi ağaçlarını izlemeye ve şaraba bayılıyor, ikna kabiliyeti yüksek, şakadan da anlıyor. Feleğin çarkı bir gün ters döner de aşık olacağı tutarsa Tantalos işkencesi bile onun bir bakışı yanında hiç kalır! Bu adamın adı da James olsun.

Yüreğimizi tam ortadan ikiye yarıp üstüne tuz basan o şarkının, ayrı dünyalara ait kahramanları Ella ve James. Bahsi geçen şarkının “dediler zamanla hep azalırmış sevgiler…” kısmı James’ ın bayılacağı türden. Gerçekçi. “olsun, bana seninle geçen yıllarım yeter!” kısmını can-ı gönülden söyleyen ise Ella.

Bu iki insan, belki bir konferans salonunda karşılaştılar, belki bir sokakta bulamadığı bir adresi sordu biri diğerine, belki hiç görmediler birbirlerini, belki birinin çektiği fotoğrafta diğeri de yer aldı farkında olmadan, belki evlendiler ve çocukları oldu, belki evlendiler ve mutsuz oldular, belki çocukluk arkadaşıydılar, belki büyüdüler ve yeniden bir “oyun” oynamaya başladılar, belki biraz fazla gerçekçi bir oyun oynadılar. Hani şu aslına çok benzeyenlerden!

hayalperest edit: Biraz önce okuduğun yazı sadece seni heveslendirmek için nosta tarafından atılmış küçük bir adımdı sevgili okur! Kahramanların adı ne kadar gerçek olsa da hikâyeye dair tek bir ayrıntı fısıldamadım kulağına. Arda S, Perçem ve sen henüz yüzünü göremediğim okur, izle bu filmi. İzle ki, gerçek, hayal katmanları arasında yavaş yavaş kaybolsun!

2 yorum:

Adsız dedi ki...

çok kötüsün sen!
biraz bir şeyler söyleseydin yaa.

nosta dedi ki...

"kötü" olmak insanlığın şanındandır.(:
Üşenme sen de, filmi izle creep!

Related Posts with Thumbnails