27 Aralık 2010 Pazartesi

Yine Yıl

Bunu başıma saran sensin ey insan! Her yılın sonunu kendine "bayram" ilan eden, içerek rahatlayan, yılın yorgunluğunu üzerinden atmaya çalışırken hepten ziyan olan, bocalayan, bi'türlü unutamayan ve utanmayan sensin!

Yeni yıl'dan bi'şeyler bekliyormuşsun bi'de. Aşk, mutluluk, huzur, sağlık, para.. Olacak mı tüm bunlar sence?! Olabilir mi, mümkün mü yani sahiden? 2011 diye bir yıl yok! Bak sen şanslısın, benden başka kimse söylemezdi bunu sana.. Yaz var, kış var, sonbahar var, karıncaların hiç durmadan çalıştığı ilkbahar var bir de. Ama 2011 diye bir yıl yok!

Yukarıdaki resimde gördüğümüz minik kız çocuğu gerçek olsaydı keşke. Sırtlasaydı geçen yılı birileri, alıp götürselerdi öylece. Bu tombik kız çocuğu da yepyeni bir yıl getirseydi bize. Biz de öğrenmiş olsaydık hafızanın çok da mühim bi'şey olmadığını. Her yıl yeni bi hafıza, her yıl unutulan anılar. Sana anlattığım gibi olsaydı, o zaman ben de bayram yapabilir, "Mutlu Yıllar!" çığlıkları atabilirdim belki.

Umutlarını yerle bir etmek istemem, korkarım bundan. "Mutlu yıllar!"da dilemeyeceğim sana, bilirsin sen de az çok, tecrübeyle sabittir böyle durumlar. 2010'dan ne gördüysen, ne kadar çok ağlayıp, ne kadar çok güldüysen aynını yaşayacaksın bu yıl da.. Gerçek'e aç gözünü sevgili okur! O gerçek ki bir ömür hiç düşmeyecek yakandan. Alışarak başlayalım bu yıla. Daha önce yapmadığımız bi "iş" yapalım..

Yine de hâyal kurmak serbest elbet.
Yine Yıllar, sevgili okur!

4 yorum:

Avram dedi ki...

"Basit bir matematik sorunu"

nosta dedi ki...

Basit bir matematik kuralıdır belki de.. Eğer yaşıyorsan "Yeni yıl", hep vardır ve asla reddedilmez.

Sanem dedi ki...

Tarihleri biz koyduk. Bu rakamlar, bu gün isimleri, hepsi bizim işimiz. Düşündüğümüzde evet, yeni yıl diye birşey yok. :)) Ama dilimiz alışmış bir kere. Mutlu yıllar demeden geçemiyor çoğumuz. Ben de dahil.
Mutlu yıllar!

nosta dedi ki...

Çok teşekkürler Sanem, her ne kadar alışkanlık olsa da, insan istiyor "mutlu" şeyler olsun, sahiden "yeni" bir yıl olsun.. Umarım öyle olur!

Mut-lu Yıllar!

Related Posts with Thumbnails