12 Ağustos 2010 Perşembe

görünmez canavarlar




inanılmaz bir kitap (sanki dünyada hala şaşıracak birşey kalmış gibi), daha önce hiç böylesini okumadım (kitap okumaya cezmi ersöz'le başlarsan olacağı bu tabii), palahniuk ne muhteşem bir yazar ( eminim sana kıçıyla gülüyordur) diyenlerdenseniz siz bir hiçsiniz.

ulan adam sizi anlatmış ya hu, daha ne anlatsın. kimliksizlik diyor, televizyon bir tanrıdır diyor, gelecek ne zamandan beri bir vaat olmaktan çıkıp tehdit unsuru olmaya başladı diyor. siz de bunun karşılığında adamı tanrı yapıyorsunuz. bu ne yaman bir çelişki yarabbim! üstelik bir elinizde bu kitap, televizyonunuz son ses açık, üzerinizde indirimden aldığınız son moda kazağınız, paçası birazcık çamur olsa delireceğiniz pantolonunuz ve buram buram kokan chanel no:5'inizle üzgünüm ama hiç gerçekçi durmuyorsunuz.

herkes sevdi mi yani bu kitabı. kimin eleştirisi, neyin dalgası o zaman bu kitap. madem ki hepimiz palahnuik gibi düşünüyoruz niye dünya daha yaşanılası bir yer değil o zaman.

ben sevmedim, beni anlatmış. marka düşkünlüğümü, kırmızı ojelerim olmadan kendimi çıplak gibi hissettiğimi, televizyondan gözümü alamayışlarımı ve umutsuz dünyamı anlatmış. yok yok sevmedim ben.

üzgünüm anne. üzgünüm tanrım.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

chuck bir yandan bizi anlatırken bir yandan da olmak istediklerimizi anlatıyor. bir nevi ilizyon bu. olmak istediklerimiz hakkında okudukçu sanki olmuşuz gibi geliyor. bu yüzden chuck kitaplarına sıkısıkıya bağlıyız. düzenin içinde yaşayıp giderken ışığı gösteren kutsal kitap gibi. ama ibadet etmek için çok ama çok üşengeçiz.

fethiparisa dedi ki...

Biz içimizi açığa çıkaranları sevenleri sevemiyor gibiyiz gibi değil mi Nosta.

Olmak istediklerimizi anlatması kendi adına bir artı gibi görülebiliyor olsa da başkalarının hayatlarına ilişkin yordama gücüyle atıflarda bulunmak bana göre değil.Hayır tanrı gibi görmek için çok sığ önemsememek içinse fazla bir değer Palahnıuk.

nosta dedi ki...

Palahnuik'u severim. çok severim hem de. okumalara doyamadığım anlarım çok olmuştur. ama yerlere göklere sığdırılamamasını anlayamıyorum.

"bu boktan halinle, acz içinde yaşayan sensin!" diyor adam, biz alkışlıyoruz.. Neyi, neden?!

Related Posts with Thumbnails