27 Ocak 2011 Perşembe

Ben Bir Gün Kitapmışım!

"Sen bir kitap olsaydın, nasıl bir kapağın olsun isterdin?!" sualine "Şu an düşündüğüm tek şey, evime bir kahve makinası almak", yanıtını veren bir adamla yaşıyorum ey okur! Yaptığı hatayı fark edip, henüz alamadığı kaffe makinasından çıkmış olmasa da, kaynamış suyun içine boca ettiği kahveciklerden oluşan kırmızı kupayı barış çubuğu niyetiyle uzatıyor. Büyüklük biz de kalsın mantığıyla, asık suratımla kabul buyuruyorum ben de! Hususi meselelerle kafanı karıştırmak istemem okur, bir kitap olsan kapağın nasıl olurdu?, sualine geri dönüyorum ve kendi yanıtımı veriyorum. (Bırakalım onlar işe gitsin!) -Bu kısım sadece Arda S.'nin anlayabileceği bir gönderme idi. Kendini suçlu hissetme sakın.. Üzülürüm sevgili okur.-


Ben bir kitap olsaydım kapağım bu olsun isterdim. Uçuşan rakamlar, savaşı kaybetmiş akrep ve yelkovan, balıklar ve minik bir kız çocuğu..

Şimdi bitmek bilmez bir heyecan ve sabırla sana soruyorum aynı soruyu. "Sen bir kitap olsaydın, nasıl bir kapağın olsun isterdin?!" Hayalgücüne ayıracak bi'kaç dakikan yok mu ey okur, sen de gelecek planlarıyla mı doldurdun zihnini? Eğer bi yanıtın varsa, bil ki burda merakla, pıt pıt eden bir kalp var.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

ben o kalbin pıt pıt atmasına izin verir miyim?
hemen cevaplayayım da o meraklı kalp normal akışında devam etsin eyy yazar.
okyanusun en derinliklerinde bir yer. yukarıdan süzülen bir ışık. ışığın aydınlattığı yerde oturan yaşlı bir adam. adam biraz salvador dali'ye benziyor. bir ayağında frida diğerinde üstü çıplak livv ulman.
nereye bakıyorlar?
okyanusun derinliklerinde uçan beyaz güvercine.

Avram dedi ki...

Hamak...Bildiğiniz basit sıradan ama genişçe sık örgülü , iki ağacın arasına gerilip kullanılmaya hazır bir hamak...Deniz kıyısında , sahile 5-10 metre uzaklıktaki iki ağacın arasına kurulmuş olsun ki meltem , kapaktan bile hissedilebilsin...Neden?...Kitap olacaksam , sakin ve huzurlu bir kafa ile okunmam gerektiğinden sanırım.

nosta dedi ki...

creep, sağolasın! Bu hayalî ve bi o kadar da "saçma" yolculukta en önden ayırdım biletini (;

nosta dedi ki...

AVRAM USTA,
Çok uğraştım ama buldum galiba! Sizin bir hayale ortak olmanızın karşısında bu nedir ki?!
Linke bir tık yapın bakalım, ucundan kıyısından benziyor mu o bol meltemli kapağa?!

Eyvallah!

"http://browse.deviantart.com/?q=hammock&order=9&offset=432#/d2rr1jp"

alkım doğan dedi ki...

ben yapraklı,narlı,kirazlı ve güneş ışığının vurduğu bir kitap kapağı olmak isterdim. şuna yakın bir şey:
http://us.macmillan.com/gabrielgarciamarquez

yelkovanların akreplerin uçuştuğu kapağı doğrusu çok beğendim.

nosta dedi ki...

Nar! nası da naif duruyor.. (:
-burda hüzünlü tebessüm olmalıydı oysa-

Related Posts with Thumbnails